Karin Kempel

 

Mijn naam is Karin Kempel geboren in 1966. Op deze pagina vertel ik over mijn ervaringen als vrijwilligster en beroepshalve en waar mijn interesses liggen.

 

Vrijwilligster Karin

 

Op mijn zestiende ben ik begonnen  met vrijwilligerswerk. 
Ik zwom erg graag en ben zwemles gaan geven. Hierin heb ik meerdere diploma’s behaald. Hierdoor kreeg ik meer taken en verantwoordelijkheden. 
Ik heb vooral kinderen opgeleid voor de zwemdiploma’s die na het B-diploma komen. Daarnaast heb ik diverse stagiaires begeleidt en bij het afzwemmen geëxamineerd.
Achter de schermen ben ik actief geweest voor de organisatie van het afzwemmen en was ik betrokken bij enkele projecten.

 

(Financieel) administratief medewerkster Karin Kempel

 

Karin KempelIn 1988 kwam ik van de Pabo. Daarna heb ik zeven jaar voor de klas gestaan als invalster voor één ochtend tot een jaar.
Ik ben uiteindelijk de administratieve kant uitgegaan. In eerste instantie als uitzendkracht. Hierdoor heb ik de kans gehad om  gevarieerde ervaring op te kunnen doen in verschillende branches en in verschillende soorten administratieve functies. Variërend van overheid tot een internationale groothandel, van technische bedrijven tot een onderwijsadministratie en van gegevens voor een project invoeren tot passieve verkoop en salarisadministratie.

 

Een inspirerende functie

 

Alle opgedane ervaring kwam samen in de functie die ik 14 jaar heb gehad bij de Volksuniversiteit Zevenaar.
Ik werkte in eerste instantie uitsluitend aan de financiële administratie. Ergens achteraf in het gebouw.
Na de verhuizing naar een ander pand, zaten de administratieve afdelingen dichter bij elkaar. We kregen allemaal door hoe de stroom van inschrijving tot betaalde factuur liep. Ik hoorde gelijk  wat er speelde. Doordat ik meer contact had met onze cursisten, kreeg ik meer plezier in mijn werk.

 

 

Breed inzetbaar

 

En toen de bezetting kromp, kreeg ik er steeds meer taken bij. Hierdoor was ik actief op alle afdelingen, met uitzondering van management. Deze afwisseling vond ik erg prettig, ik leerde de organisatie nog beter kennen.

Hoe fijn is het om echt iets voor mensen te kunnen betekenen. Meedenken in een oplossing of een antwoord op hun vraag. Soms was het alleen luisteren, wilden mensen graag vertellen wat hen bezig hield. Zo heb ik eenmaal spontaan een verhaal over de oorlog gehoord en kreeg ik bij het weggaan een hand en bedankje voor het luisteren.

Ik heb zowel in de front- als backoffice bij de cursusadministratie meegewerkt.
De secretariële kant bestond uit het notuleren en correspondentie verzorgen. En het maken van flyers en een presentatie in Prezi.

Mijn hoofdwerkzaamheden bestonden uit de dagelijkse administratie, het maken van periodieke en ad hoc rapportages en het voorbereiden van de jaarcijfers. De grootste uitdaging kwam toen de btw-vrijstelling (gedeeltelijk) werd ingetrokken. Er moest binnen enkele maanden een nieuw boekhoudpakket komen. Terwijl ook de cursusadministratie met een ander programma ging werken. Een klus die we samen voor elkaar hebben gekregen. 
Daarnaast heb ik de administratieve organisatie in kaart gebracht en was ik betrokken bij het project kwaliteitszorg.

 

In de korte tijd dat wij elkaar kennen, heb ik Karin als zeer betrouwbaar ervaren. Als er iets moet gebeuren, onderneemt zij direct actie. Karin is vriendelijk en open en ik voelde mij in mijn nieuwe werkomgeving direct op mijn gemak door haar. Met vragen kun je altijd bij Karin terecht. Kortom een fijn persoon.

Rini van Dijkhuizen

Collega, Volksuniversiteit Zevenaar e.o.

Karin is een zeer fijne, hartelijke collega. Zij heeft een geweldig accuraat geheugen en is altijd zeer behulpzaam bij alle vragen die zich voordoen. Door haar jarenlange ervaring kan zij vrijwel vlekkeloos het werk van collega’s overnemen, waardoor er geen vertraging ontstaat in de afwikkeling van vragen van cursisten of docenten bij de cursusadministratie. Als de parate kennis Karin in de steek laat, zoekt zij de informatie direct op in haar zeer overzichtelijke en nauwgezet bijgehouden archief. Karin is zeer collegiaal, sociaal voelend en maatschappelijk betrokken, maar bovenal goudeerlijk.

Marijke de Both

Collega, Volksuniversiteit Zevenaar e.o.

 

De onderneemster Karin Kempel

 

Het helpen zit er nog steeds in. Dat wil ik nu op twee manieren doen, zodat ik een balans kan houden.
Ik wil mijn rijke ervaring niet weggooien en richt mij op kleine ondernemers, zodat zij zich bezig kunnen houden met wat zij het liefste doen: ondernemen, met hun product bezig zijn, klanten ontmoeten. De administratieve kant, die er ook bij hoort, neem ik uit handen.
Daarnaast wil ik mijn levenservaring en luisterend oor inzetten om mensen te helpen om af te komen van vage klachten die hen belemmeren. Zelf heb ik hierdoor een heel ander leven gekregen, kan ik weer genieten van het leven. Vanuit die ervaring en door scholing is Leeg je rugzak ontstaan.

De werkzaamheden kunnen op projectbasis plaatsvinden of als structurele ondersteuning voor enkele uren per week zijn. De werkzaamheden verricht ik bij u op locatie of vanuit huis.
Ik werk niet met “uurtje – factuurtje” want dat ligt mij niet. We spreken een vast bedrag per maand af, waarbij we uitgaan van een gemiddeld aantal uren voor de afgesproken periode. Of een bedrag voor het totale project.
Omdat ik meedoe met de KOR 2020, breng ik geen btw in rekening.

 

Karin in haar vrije tijd

 

Naast het zwemmen zijn mijn passies koken en bakken. Lekker alles loslaten in een strandwandeling en dan foto’s maken doe ik ook graag. Het spelen met licht is iets wat mij steeds weer weet te boeien en verrassen. Maar ook op andere manieren ben ik graag creatief bezig.

Ik ben nog steeds als vrijwilligster actief. Nu als EHBO-ster wanneer er evenementen in Didam worden georganiseerd en de hulp van de EHBO-vereniging wordt ingeschakeld.

 

Wilt u kennis maken met Karin Kempel?

 

Bent u benieuwd wat ik voor u kan betekenen? Wilt u mij in levende lijve ontmoeten?
Neem dan vrijblijvend contact op via leegjerugzak@gmail.com of bel mij op 06-1790945 of ga naar mijn contactpagina.